Japan i autocamper

By 1

Skal I køre i camper? Det vidste jeg slet ikke, man kunne!

Vi har endnu ikke talt med nogen, der var klar over, at det var en mulighed at opleve Japan i autocamper. Og helt ærligt, så vidste vi det heller ikke selv (til trods for, at vi begge arbejder i rejsebranchen). Det var lidt en tilfældighed, at vi faldt over det lille udlejningsfirma på nettet.

Vi kunne godt se på deres hjemmeside, at vi ikke skulle forvente os store, rummelige og moderne campere – som man kender dem fra USA – men derimod nogle lidt ældre og meget mindre campervans (de havde også enkelte større autocampere, men alle var udlejet). Det vigtigste var også, at det så virkelig hyggeligt ud, fleksibiliteten ved rejseformen tiltaler os og ungerne elsker camperlivet. Så vi besluttede os for at gi det en chance. Når vi rejser, kan vi godt lide at tage tingene lidt, som de kommer (og vi havde heller ikke liiige fået kigget nærmere på, hvor vi gerne ville hen), så friheden ved blot at ha flybilletter og en camper booket på forhånd, var en perfekt løsning for os.

There are 10 million people on the JR (Japan Rail), so if you want it all to yourself, camper is the way to go!

image

Vores hjem for par uger, blev den lille campervan “Bross” fra Japan Campers.

Egentlig havde vi forestillet os, at vi “bare” skulle ha et Japan Railpass og så ellers køre landet tynd i fuld fart med Shinkansen. Det er jo det man gør, når man rejser rundt i Japan ik? Det er smart, hurtigt og effektivt!

Og lad os slå fast med det samme, at køre rundt i camper er måske nok smart – men hurtigt og effektivt er det ikke ;-) Vejene er ofte så smalle, at to biler knap kan passere hinanden, og et realistisk mål er mange steder at tilbagelægge 35-40km/t! Udenfor byerne, og på de lidt større veje, kan man være heldig at snige sig op på 50-60 km/t, mens vi på motorvejen cruisede derudaf med svimlende 80-100 km/t. Så jo, på et roadtrip i Japan har du ikke kun friheden og fleksibiliteten, du har også masser af tid til at opleve landsbyerne og nyde landskabet undervejs!

Vi fløj ind til Narita lufthavnen (NRT) som er Japans mest benyttede internationale lufthavn. Herfra er der godt 55km til Tokyo og knap 10 km til Narita, hvor udlejningsfirmaet lå. Der går tog mellem lufthavnen og Narita by, hvor Japan Campers gerne samler kunder op på togstationen. Efter en lang flyvetur med de små mennesker valgte vi dog den mere komfortable løsning og tog en taxa. Nok rejser vi på budget, men man skal heller ikke drive rovdrift på de små, og nogle gange er det godt givet ud, at betale lidt ekstra!

image

Netop ankommet til Tokyo Narita med to trætte men rutinerede rejsende

Chaufføren havde lidt problemer med at finde stedet. Det var ikke et firma, der skiltede voldsomt meget med deres eksistens. Og da taxaen svingede ind i (bag)gården hos Japan Campers, var det første der mødte os en samling halvgamle campervans – og særligt synet at en camper med total skadet front fangede vores opmærksomhed……hmmm gad vide om det var en dårlig idé med et roadtrip!? – måske er der en grund til, at alle andre kører med tog…?!

image

Camperen med totalskadet front var det første syn der mødte os i gården hos Japan Campers

Vi blev modtaget af André – en af de (polske skulle det vise sig) ejere. Det var en meget travl dag, sagde han. Hele fem afhentninger! Så vi kom nok til at vente lidt. Mens det øvrige personale stille og roligt gik i gang med at gøre vores camper klar, ventede vi tålmodigt (så tålmodigt som man nu venter efter en lang rejse med små børn ;-)).

André lod sig ikke stresse af, at vi tydeligvis gerne bare ville afsted hurtigst muligt, men tog sig virkelig god tid og forklarede meget grundigt – ned i mindste detalje – hvilke apps der var installeret på den medfølgende iPad (alt fra GPS til oversigt 7/11 og de traditionelle ‘Onsen’) og hvad de hver især kunne, hvad vi kunne forvente os af Japan og ikke mindst livet på landevejen. Han var særlig grundig når det kom til økonomi og hvad det kostede i bøde ved forskellige forseelser, hvad det kostede hvis vi ødelagde noget på camperen, hvor høj selvrisikoen var osv.

Og med ”tips” som de her, skulle man næsten tro, at han forsøgte at tale os fra hele kør-selv tanken… ;-)

 • Husk nu at man i Japan kører i venstre side af vejen!
 • Har I kørt camper i USA eller Australien? Glem alt hvad I kender derfra, alt er anderledes i Japan!
 • Cyklister (og fodgængere) har altid forkørselsret – hold jer altid bag cyklisterne eller kør en stor bue udenom, I vil til enhver tid få skylden ved et uheld!
 • Tal aldrig i mobiltelefon når I kører!
 • Sikkerhedsseler og barnesæder er lovpligtigt!
 • Husk nu at tanke med den rigtige type benzin. Gentag efter mig “gasoline regular” – hvis I tanker med den forkerte benzintype, skal I selv betale skaderne!
 • Promille grænsen i Japan er 0,0% og de mener det seriøst. Dont drink and drive. Heller ikke bare én øl. Punktum!
 • Parker ikke ulovlig – you will be towed!
 • Alle ulykker og uheld skal anmeldes til politiet – lige meget hvor lille et uheld det drejer sig om!
 • I skal regne med, at hvis der sker en ulykke, så vil det ALTID være jeres fejl!
 • Overhold hastighedsbegrænsningerne – hvis I bliver stoppet af politiet og får en bøde som udlændinge mister i hurtigt en dag på politistationen pga. bureaukrati – så overhold færdselsreglerne! Vi kan ikke hjælpe jer!
 • Osv. osv. osv….
 • Og så lige trumfen til sidst….. 4 ud af 5 biler vi får retur har større eller mindre skader…! (og I skal bare lige vide, at selvrisikoen er XX JPY).

BUM! Efter den peptalk var vi klar til at indtage de Japanske landeveje (hvis vi turde..!) inkl. jetlag og en stor portion forsigtighed, hvilket formegentlig var ideen med det hele..! ;-)

image

Camperen er pakket og klar til afgang – køkken og opbevaring i ‘et – Japan roadtrip here we come!

Indrømmet, han fik da skræmt os en lille smule! Men vi valgte at fokusere på det positive. Vi havde ferie. Vi var spændte på de nye eventyr, der ventede. Vi var endelig kommet til Japan. Vi havde en lille camper med sovepladser til os alle fire. Vi var frie som fuglen og kunne 100% selv bestemme ruten og farten (ok farten bestemte vi ikke helt selv!). Og modsat hvad nogle siger, så ER alle skilte heldigvis både på japansk og engelsk!

Så da André endelig sendte os afsted et par timer senere med ordene; ”there are 10 million people on the JR (Japan Rail), so if you want it all to yourself, camper is the way to go! See the sights – not the tourists”, glædede vi os virkelig til at komme i gang med vores roadtrip!

Og eftersom vi intet havde planlagt på forhånd, var det egentlig bare et spørgsmål, om vi skulle dreje til højre eller venstre :-)

image

Det kræver altid lidt ekstra koncentration at kaste sig ud i venstrekørsel i de store udenlandske byer!

P.S. Læs også Japan i autocamper – fordele og ulemper

7 Comments
 • Runa
  juni 9, 2016

  Hej Pernille,
  Jeg venter i spænding på at høre mere… Vi vil nemlig også have ungerne (nu 3 og 5) med næste gang til dette fantastiske land :)
  /Runa

  • forstadsnomade
   juni 13, 2016

   Hej Runa
   Så må jeg lige oppe mig, og komme i sving med næste indlæg. Det er liiige med at finde tiden med little people in da house – men det kender du sikkert :-)
   Japan kan bestemt anbefales!
   Håber du har det dejligt.
   KH Pernille

 • OnTrip.dk
  juni 9, 2016

  Hold da op, sikke mange regler og med den peptalk vil han da kunne skræmme livet af de fleste som forventningsfulde glæder sig til deres eventyr i Japan. Jeg glæder mig til at læse mere om jeres oplevelser og håber da at alt hans skræmmende snak slet ikke blev jeres virkelighed.
  /Annette

  • forstadsnomade
   juni 13, 2016

   Ja han var en rigtig sælger ik ;-)
   Vi er heldigvis ikke sådan at skræmme væk – og vi havde ingen problemer undervejs. Japan var god ved os!
   KH Pernille

 • Bettina Arknaes
  juni 11, 2016

  Hold da op en skræmmekampagne i fik af udlejningsfirmaet. Vi kørte bare lykkeligt uvidende på tur, for i Matsumoto, hvor vi skulle hente vores udlejningsbil kunne ingen tale engelsk… det var vildt underligt. Vi andede heller ikke hvad vi skrev under på, idet udlejningspapiret også kun var japansk. http://www.danishadventurer.dk/billeje-i-japan/

  Jeg glæder mig til at høre mere om Japan – et af familiens ynglingssteder

  Bettina :-)

  • Forstadsnomade
   juni 13, 2016

   Ja han forstod virkelig at sælge varen Bettina ;-)
   Heldigvis er vi ikke sådan at skræmme væk – og vi havde heller ingen problemer på landevejene!
   Jeg forstpr godt, hvorfor Japan er et af jeres yndlingsstedet – det var også rigtig spændende.
   :-) Pernille

 • Nanna Freving
  juni 12, 2017

  Hvor er det bare en fed måde at rejse på!

  Nanna Freving // http://www.visimple.com

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *