VI ER BLEVET BJERGBESTIGERE!

By 1

Jamen held og lykke med det projekt, tænker du nok, da vi jo bor i Danmark og verden pt. er ret lukket… 

Men den er altså god nok!

Bevares, det er ikke “Seven Summits” der er tale om.  Nok nærmere “Twenty One Hills”!
Vi har for 3 år i træk (næsten) erkendt, at vandring i Nepal – eller andre eksotiske steder med lidt flere højdemeter – heller ikke bliver en option dette forår.

De som har fulgt os noget tid ved, at vi er pjattede med at rejse! Men at oplevelser, natur, ø-hop og vandring i Danmark også har en stor stjerne hos os. Og at vi gør, hvad vi kan, for at komme ud i naturen og spice weekenderne lidt op – særligt her i “Corona-tiden”.

Vi savner, at verden ligger åben, og at der igen bliver frit valg på alle hylder. Men når vi nu ikke kan komme til Nepal, så må Nepal komme til os! Nedlukningen skal ikke forhindre os i, at forsøge at få lidt microeventyr ind i en, rent oplevelsesmæssigt, lidt trist tid.

Og så kommer det store spørgsmål: Hvordan motiverer I ungerne til det?

Vi bliver ofte spurgt(!), og det helt korte svar er, at de ikke får et valg…
Frisk luft, bevægelse og oplevelser er en “skal ting” hos os ;-)

Det lidt længere svar er, at vi forsøge at motivere dem – og os selv – med små “projekter”, som fx. at samle stempler i ø-passet. For det er nu engang sjovest at være på tur med en flok, som rent faktisk synes, det er hyggeligt, og ikke bruger hele dagen på at spørge, hvornår vi mon skal hjem igen. 

Så nu har vi officielt registreret os på www.bestigbjerge.dk.

Websitet inviterer brugerne til en sjov “bjergbestiger leg” i egen baghave. Det handler nemlig om at indsamle koder på et udvalg af Danmarks største bakketoppe. Rent praktisk fungerer det sådan, at der ved hvert “bjerg” gemmer sig en tre-cifret talkode for foden af bakken (tæt på p-pladsen) – og en talkode på toppen af bakken. 

Fra Bestig Bjerges site:
Skiltene med talkoderne er grønne metalskilte med med BestigBjerges logo. Skiltene er gemt lidt, for det skal jo ikke være for nemt at knække koden til at blive en rigtig bjergbestiger på dansk! Kig bag på stolper eller skilte og under bordplader og bænkesæder eller lignende – så finder du snart ud af fidusen.

Vores mål er naturligvis, at bestige alle bjerge på www.bestigbjerge.dk!

Efter en “bjergtur”, logger vi os ind på vores profil og registrerer dagens “bestigning”. Her kan vi også holde øje med, hvor mange højdemetre, vi efterhånden samler sammen. Når alle bjerge er besteget, bliver vores bjergbestiger-navn vist på websitet under Hall of Fame.

Hvilket naturligvis er Forstadsnomadernes mål :-)

Men aktiviteten stopper ikke her. Nye bjerge vil løbende blive tilføjet til listen i BestigBjerge – og så må man på farten igen, for at beholde sin plads i Hall of Fame. Pt. ligger langt de fleste af de 21 “bjergtoppe” i området omkring Silkeborg, Ry, Skanderborg, Østbirk og Them i Midt/Østjylland – og så er der nogle enkelte i hhv. Nordjylland og på Fyn. Men mon ikke der ligeså stille kommer flere på i hele landet. Lad os se.

Vi kan ihvertfald nu officielt kalde os “Danske Bjergbestigere”, da vi i dag har registreret “Ørenkol” på listen. Vi synes, det var passende, at starte med noget, der bragte tankerne bare en lille smule hen mod Himalaya (og fx. South Col). I ægte bjergbestiger stil plantede vi naturligvis Forstadsnomade flaget på toppen af bakken – pyntet fint med bedeflag i dagens anledning :-)

Vi fulgte ruten på kortet: https://bestigbjerge.dk/pdfer/oernekol.pdf
Det var en fin lille gåtur på godt 5 kilometer – og vores første “bjerg” (og de 128 højdemeter) er nu registreret på www.bestigbjerge.dk

Vi har “besteget” flere at “bjergene” på websitet før, men der er også en del, for os, ukendte steder. Og vi er alle fire enige om, at det tilføjer et sjovt twist til gåturen, at skulle “bestigen en top” og plante vores flag – og især også at skulle lede efter de to talkoder. 

Helt ærligt, så minder det – udover ordet bjerg og de medbrage bedeflag – ikke det mindste om Nepal! Men det er en rigtig fin motivation til at komme ud på lidt nye gåture i naturen – og det er jo sådan set bare det, det handler om. Hygge, bevægelse og frisk luft til hele familien. 

Nu er vi ihvertfald officielt “Danske Bjergbestigere”.
Og det kan du også blive!

Stor anbefaling til “Bestig Bjerge” herfra!

2 Comments
 • Victoria fra Nordombord
  januar 24, 2021

  Hvor er det bare en god idé! Jeg er vild med jeres Forstadsnomade-bedeflag ;-)

  • Forstadsnomade
   januar 26, 2021

   Tak :-) Det er sådan et fint koncept og vi tænkte, at det ville være sjovt at tilføje et lille “plant et flag på toppen twist” :)

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *