3 nye tips til gratis Miami oplevelser!

By 0

Hip med de hippe ✔  Downtown set fra oven ✔  Miami RiverWalk ✔

Som altid er det fantastisk at være tilbage i Miami, og vi har travlt. Altså sådan på den gode, ferieagtige måde ik! For sjovt nok er det sådan, at jo flere gange vi kommer tilbage, jo flere ting vil vi gerne nå!  Vi – og børnene – har nogle gamle favoritter (som du kan læse mere om HER). Derudover begynder der at være en del folk, som vi gerne vil mødes med. Vi skal besøge hospitalet et par gange, vi skal også slappe af på stranden, hygge os og bare “være”. Og efterhånden som vi lærer Miami bedre at kende, dukker der nye områder op, som også lige skal udforskes!

Men nu er det jo ferie, så ingen stress! Det er også godt at ha’ noget til gode – for lur mig om ikke vi kommer tilbage…. ;-)

Dagen i går var afsat til nye oplevelser. Vi havde selv et par ting på listen, og så fik vi også et par insider tips fra vores gode ven Angela.

WYNWOOD
Hip med de hippe!

 Wynwood Art District er det mest hippe område i Miami lige pt. Wynwood går også under navnet Little San Juan pga. områdets mange immigranter fra Puerto Rico. Her (ca. mellem NW20th-36 street og NE2nd-NW5th Avenue) finder du masser af cool Street art og flere end 70 kunstgallerier og museer.
Vi valgte at koncentrere os om Wynwood Walls og de omkringliggende gader. Ungerne synes det var sjovt, da der både er installationer og kunstværker, som man må kravle på og røre ved. Selv Pelle (der som udgangspunkt mente, at han sagtens kunne se det fra bilen ?) blev grebet af stemningen: “Mor kan vi ikke godt finde noget mere grafitti?!”

Wynwood har en helt speciel og mega cool “artsy” vibe. Og skal vi sammenligne med noget vi kender, så minder det os om områderne omkring Shoredich og Brick Lane i London. Også et tidligere fabriks og arbejderkvarter der i kraft af de kreative kræfter genopfinder sig selv som et attraktivt og trendy område!

Hvor Wynwood stopper tager Design District over (ca. mellem 36th og 43th Street).
image
Dette område er fyldt med funky gallerier med design og utraditionel kunst. Og så er Design District kendt for sine lækre restauranter og som high-end shopping mekka med luksuriøse butikker som Prada og Hermes. Vi stoppede på hjørnet af NW40th og North Miami Av for at se Roa & Ben Eines installation “The Livingroom” fra 2001. Og selvom de omkringliggende bygninger er væk står den endnu, dog i en sortere og noget mere grafitti (over)malet version end forventet ;-)

image

METROMOVER
Downtown set fra oven

Det er ganske gratis at køre med det lille monorail tog, der bevæger sig rundt i downtown – hævet ca. 3 meter over gadeniveau – blandt skyskrabere og motorvejsnet. Der er tre ruter, og alle tre kører det samme loop i downtown – to af dem også med afstikkere i hhv. nordlig og sydlig retning.

Vi parkerede ved en gammel kending – Bayside market – og stod på Metromoveren ved Bayfront Park. Vi tænkte, at det lille tog var en god mulighed for at hvile benene, så vi skulle helt sikkert prøve begge ture fra nord til syd!

Det er en rigtig fin måde at få en fornemmelse for downtown Miami på. Der er en super udsigt og nogle gode fotomuligheder, når toget bl.a. kører forbi American Airlines Arena – Miami Heat’s hjemmebane (basketball), Freedom Tower, udsigt til krydstogtskibene, skyskraberne i downtown, Miami River, Brickell og Finans distriktet.

Der går max. 3 minutter før et nyt tog ankommer, og de stopper meget! ofte, så du kan sagtens nå at se noget og tage billeder undervejs. Og så får du et helt andet perspektiv på byen her, lidt oppefra, end når du kører rundt nede på vejen blandt skyskraberne.

En lille ulempe er, at de små tog (bestående af to åbne vogne) ikke har siddepladser – eller det vil sige, der er faktisk to i det ene hjørne, som vi var heldige at få den ene vej, da ikke mange lokale bliver siddende ved endestationen ;-) Men ellers skal man stå hele vejen! Hold dig fra myldretiden og du kan være heldig at få toget for dig selv! Børnene synes det var sjovt, og særligt Pelle var fascineret af, at der ikke er nogen der kører toget!

Tilrettelæg det sådan at du slutter turen ved Miami River stoppet. Herfra kan du gå langs floden hele vejen tilbage til Bayfront Park.

MIAMI RIVERWALK

Fra Riverwalk Metromover Station er der omkring 1 mile tilbage til Bayfront Park. Det er en hyggelig og rolig gåtur – også med børn. Vi mødte ikke andre turister på vejen. Kun et par løbere og hundeluftere havde valgt samme tur langs vandet. Riverwalk stien løber hele vejen langs Miami River, under Brickell Avenue Bridge til Biscayne Bay og videre frem til Bayfront Park. På vejen kan du nyde arkitekturen og skyskrabernes glasfacader, et par interessante skulpturer, cafeer og de kæmpemæssige både der ligger fortøjret langs floden – hvor lækre speedbåde cruiser forbi for at se (og blive set)! Flere stræk på Riverwalk er nyrenoverede med kunstværker på væggen langs floden – særligt dem med vand fangede ungernes interesse ;-)

Der er mange måder at motivere børn til en gåtur! Fremme ved Bayfront Park stod den for vores vedkommende derfor på hygge, egern spotting og legeplads tid :-)
Men ellers er der masser af muligheder for både sejlture, shopping, restauranter og barer lidt længere oppe ad stien ved Bayside Market.

Miami – du forkæler os og fortsætter med at overraske positivt!

4 Comments
 • Ontripdk
  oktober 15, 2015

  Super godt indlæg Pernille :-) Vidste slet ikke at der fandtes et område i Miami med så meget street art. Ser super fedt ud og der skal vi da helt bestemt til når eller hvis turen går til Florida igen, så tak for tip. Super lækre billeder:-)

  • Forstadsnomade
   oktober 15, 2015

   Mange tak :-) Og nej vi kendte heller ikke til Wynwood området. Og selvom jeg elsker at udforske nye steder, så er det en af fordelene ved at vende tilbage og ha god tid på en destination. Og så er insider tips fra en lokal altid gode!

   • Alice
    oktober 4, 2016

    Hej Pernille,

    Hvor parkerer man i wynwood området? ?

    • Forstadsnomade
     oktober 19, 2016

     Hej Alice
     Beklager mit sene svar! Vi parkerede bare på gaden – den gade der ligger lige ved siden af Wynwood Walls. Og efterfølgende et par gader længere nede. Da vi var der, var det ikke svært at finde en plads.
     Mange hilsner Pernille

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *