Mit London – all by myself!

By 0

Inden jeg går i gang, vil jeg lige afsløre, til de af jer der ikke allerede vidste det…
Jeg er ANGLOFIL!

Jep. There you go. I said it. ANGLOFIL! Som i, jeg elsker alt hvad der er sådan rigtig British. Lige fra sproget, kulturen, humoren, musikken og en pint på pubben, til de gamle huse i alt fra tudor- og victoriansk- til klassisk town-house stil. Og så er London naturligvis noget ganske særligt i den forbindelse, fordi jeg har boet i byen et par år. Første gang lige efter gymnasiet. Hvor jeg var afsted sammen med tre venner og arbejdede som tjener på et hotel. Og ti år senere hvor jeg tog min bachelor på London South Bank University. Det var i de år, hvor jeg var kæreste med Mr. Diver Dude, som er født og opvokset i London, og derfor kender jeg efterhånden byen ret godt. Jeg kommer gerne tilbage med jævne mellemrum. Både i privat regi og i forbindelse med job. Og heldigvis er London ret tilgængelig fra Danmark. Så jeg er ofte heldig at komme et smut derover!

image

Denne gang skulle jeg på messe i arbejdsregi – og derfor var det en oplagt mulighed liiige at smutte et par dage i forvejen. Bare mig. Sådan helt alene!

Da en af mine veninder fandt ud af, at jeg skulle til London – alene – var det første hun sagde ”jamen hvad skal du så lave. Jeg ville slet ikke vide, hvad jeg skulle finde på, helt alene”?! Hvortil mit svar var ”jeg skal bare ’være’! Faktisk fløj jeg lidt under radaren denne gang. Jeg plejer at give mig til kende og lave aftaler med gamle venner, når jeg kommer derover. Men ovenpå en hektisk periode trængte jeg rigtig meget til bare at være mig selv. Hygge mig og nyde byen. Sådan helt alene!

Jeg var utrolig heldig med vejret for sådan en november weekend. Høj sol, stort set skyfrit og 18 grader! Jo London gør hvad den kan for at lokke mig tilbage. Og jeg må sige, at efter sådan en weekend er jeg fristet! Men hvad laver jeg så i London. All by myself?!

Jeg er blevet opfordret til at skrive lidt på bloggen omkring mine London favoritter. Jeg holder meget af de kendte landmarks – men er også ret glad for de mindre kendte steder i byen! Et par af de (måske) knap så  kendte kommer her. Men først lidt om transport…

Der er ingen tvivl om, at den hurtigste måde at komme rundt i London på, er med undergrunden. You can’t beat the tube, som de siger! Jeg foretrækker dog klart busserne, hvor man er over jorden, og rent faktisk kan se, hvor i byen man befinder sig. Endnu bedre er det til fods – men af og til er afstandene bare for lange. Og det er her BYCYKLEN kommer ind i billedet. Det er et super velfungerende system under Transport for London. Der er masser af docking stations rundt omkring i byen og i parkerne, og så koster det kun 2£ for 24 timer. Og det fungerer perfekt. Genialt!

Tanken om at kaste sig ud i Londons trafik på cykel, kan måske godt virke lidt angstprovokerende (særligt for én, der engang har stoppet en London-bus med hovedet – det er en helt anden historie!). Men der er efterhånden flere og flere cykler på vejene, og hvis man er en smule kendt i byen, og holder sig fra de større veje, så er trafikken faktisk ikke så slem. Og ellers kan man altid nøjes med at cykle gennem de smukke parker! Den pågældende weekend var jeg på farten på bycykel en hel dag. Af og til trak jeg, og nogle gange stillede jeg cyklen og gik til fods, for så at tage en ny cykel på et senere tidspunkt. Op imod 25 km blev det til på den måde. Og det var fantastisk!

Du kan finde det nærmeste sted at leje/aflevere din ’Santander bycykel’ HER.

Der var en gang hvor SOUTHBANK bare ikke klingede særlig godt, og hvor taxaerne helst holdt sig på den nordlige side af Themsen. Det er mange år siden, og sådan er det ikke længere. Southbank og den sydlige side af Themsen har i den grad gennemgået en positiv forvandling, og mit gamle hood fra studietiden er bestemt et besøg værd!

Mange kommer ikke længere end til området omkring London Eye og London Aquarium. Hvor der også både er lækre grønne områder – Jubilee Gardens – museer og cafeer. Men gør dig selv en tjeneste og gå langs Themsen – så langt du orker – og gerne helt ned til Tower Bridge. Der er et fantastisk liv på promenaden langs floden. Bl.a. med hyggelige små markeder, Oxo Tower (der for øvrigt her en fin rooftop restaurant og cocktailbar på toppen med flot river view over Charing Cross og City), Tate Modern (der via Millennium Footbridge er forundet med St. Paul’s Cathedral på den modsatte side), Shakespeare’s Globe og fremme ved London Bridge ligger et af mine absolut favorit markeder – BOROUGH MARKET – hvor jeg ofte købte ind, mens jeg læste på South Bank University. Lige meget om du skal handle eller ej, er markedet – og de omkringliggende gader og stræder et besøg værd!

Borough Market snor sig under jernbanesporene ved London Bridge, hvilket gir det en helt specielt stemning. Markedet er kendt som lidt af et gourmet madmarked, og det er efter sigende også her Jamie Oliver gør sine indkøb. Der er masser af boder hvor du kan nyde en lækker snack, frokost, gourmet kaffe, en lækker organisk juice eller et glas vin.

Du kan blive på Southbank helt frem til Tower Bridge – eller krydse floden via London Bridge mod Monument og Fenchurch Street, hvor du finder SKY GARDEN.
Sky Garden rummer (mellem 35.-37.etage) to restauranter, en bar, en udsigtsplatform og sky gardens – Londons højest beliggende offentlige have (indendørs). Det er gratis at besøge haven, men kun muligt hvis man på forhånd har booket billet via deres hjemmeside, og der kan godt være rift om pladserne! Særligt om aftenen er der en fabelagtig udsigt over byen, Themsen og Tower Bridge. Jeg har kun spist på Darwin Brasserie, som er et besøg værd og til at betale sig fra!

Fra Sky Gardens er der ikke langt til SHOREDITCH og ’BANGLATOWN’ nogle af de super fede områder i Øst London. Jeg elsker bare at gå rundt og indsnuse atmosfæren i området. Bricklane, Ely’s Yard (lækreste street food), Boxpark, Old Spitalfields Market, Petticoat Lane, Shoreditch…..Ja området er bare super fedt. Der er den vildeste diversitet i befolkningssammensætningen – en stor farveeksplosion i skøn forening! De lækreste second hand shops, de mest hippe kaffebarer og cafeer, de mest trendy butikker, street food med velduftende mad fra alle verdenshjørner og det mest cool street art man kan tænke sig. Altid i bevægelse! Har du ikke allerede været i Øst London. Så må du ikke snyde dig selv for et besøg. Tag evt. en en street art tur (se f.eks. Street Art London) – eller gå selv på opdagelse – husk de små sidegader, hvor der gemmer sig mange cool kunstværker.

Et andet område som jeg er ret glad for, er tæt på mit (meget) gamle Hood i Earls Court, hvor jeg boede lige efter gymnasiet. I den periode arbejdede jeg bl.a. tæt på Kensington High Street – og dermed heller ikke langt fra de store PARKER  – Kensington Gardens og Hyde Park. Jeg elsker parkerne i London. Det er som at komme ind i en helt anden verden – man opdager nærmest ikke, at man er i en storby. Og så synes jeg det er super fedt, at indbyggerne er rigtig gode til at bruge parkerne til alt fra løb, cykling, rulleskøjteløb, skateboard, leg, sejlads på søerne, boldspil, afslapning, picknick….ja bare alt muligt. Det giver en helt speciel stemning! En anden favorit er St James’s Park – den er desværre som regel ret crowded – men bare smuk med mange blomster, de små søer og udsigten til Buckingham Palace i den ene ende og Horse Guards Parade/London Eye i den anden! Tæt på Kensington High Street ligger den lidt oversete men meget fredelige og romantiske Holland Park, der bl.a. rummer en fin lille japansk have og så vrimler det (også her) med egern og der går smukke, vilde påfugle rundt i haverne.


THE ROOF GARDEN
er en lille ”hemmelig” perle, som du finder på taget af et tidligere stormagasin på Kensington High Street. The Roof Garden er en lille oase, og det er en meget speciel oplevelser at gå rundt deroppe. Nede fra den travle og støjende gade, har man ingen ide om, at der gemmer sig nogle fantastiske haver på toppen af bygningen! Haven er opdelt i tre temaer – en spansk have, en tudor have og et engelsk skovlandskab bl.a. beboet af flamingoer. Der er et venue som udlejes til fester, og derudover er der en restaurant og café bl.a. med udendørs udsigts terrasse. Restauranten kan besøges hver dag. Det er gratis at besøge The Roof Garden – men åbningstiderne afhænger af, om de er udlejede til et privat arrangement. Så ring evt. i forvejen, hvis du ikke vil gå forgæves!

Det sidste jeg vil fremhæve i denne omgang er en gå- eller sejltur langs REGENTS CANAL. Gå en tur på stien langs kanalen – fra Camden Town/Camden market (hipt og livligt område – også et besøg værd!) og frem til Primrose Hill (lækkert grønt område med en fantastisk udsigt over byen) eller Regents Park med London Zoo. Her langs med kanalen synes byen utrolig langt væk, og det er næsten ikke til at tro, at det er muligt at finde et så roligt og naturskønt område midt i det centrale London – men det er netop noget af det, som byen (også) kan!! Du kan også vælge at tage sejlturen på en gammel kanalbåd fra Little Venice området (tube: Warwick Avenue) og hele vejen til Camden Lock – dejlig tur hvor du får naturoplevelsen på floden krydret med lidt historie.

image

Faktisk er der jo nærmest ikke andet end super fede steder at besøge i London – for slet ikke at tale om ture i udkanten af byen! Der er f.eks. Richmond og Richmond Park, en sejltur på Themsen fra Parlamentet til Kew Gardens og Hampton Court, Greenwich, hele Docklands/Canary Warf området (med Limehouse Basin Marina og St Katharine Docks) og Emirates Air Line svævebanen. Ja dont get me started ;-)

Men ovenstående var nogle af mine favoritter pt. Og bl.a. det som jeg valgte at bruge en smuk november weekend i London på – stille og roligt – all by myself!

 

image

P.S. De små mennesker var hjemme hos deres far på denne tur.
Men når jeg rejser alene, er jeg altid på FaceTime med ungerne enten hver morgen eller aften – verdens bedste opfindelse – sååå hyggeligt <3

Følg os på Instrgram @forstadsnomade, hvor vi jævnligt deler billeder fra vores rejser.

4 Comments
 • Ontrip.dk
  januar 10, 2016

  Super indlæg, Pernille :-) Tak fordi du delte det med os. Skønt at få lidt tips til andre ting i London end de “normale” og vi vil bestemt benytte /opleve nogle af de ting som du beskriver, næste gang turen går til London:-)

  • Forstadsnomade
   januar 10, 2016

   Tak skal I ha :-)
   Ja London har SÅ meget at byde på. Jeg elsker også de ‘normale’ oplevelser. Men der er masser af nye ting, der bare venter på at blive oplevet! Også hvis man kommer der jævnligt. Og det er noget af det, der er så fantastisk ik :-)

 • Ontrip.dk
  januar 23, 2016

  Det er også det allerbedste de små hverdagsting :-) Vi har været mange gange i London men finder hele tiden nye ting og bliver til stadighed overrasket over det :-)
  Skøøøøønt!

 • TripEconomy
  maj 18, 2016

  Det var en fornøjelse at læse din artikel! Masser af gode punkter og nyttige informationer.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *