Et vigtigt USA flytip – It’s all about security!

By 0

OBS! Har du ikke været i USA tidligere, eller indenfor de sidste par år, så læs med!
Er du klar? Så kommer der lige et vigtigt USA rejsestip herfra ;-)

Hvis du ikke kan tænde en elektronisk enhed, for at vise at den virker, og hvad indholdet er, risikerer du (i bedste fald), at enheden bliver konfiskeret, og (i værste fald) at du bliver nægtet adgang til flyet!

I juli 2014 – på ni års dagen for London bomberne (7/7) – trådte nye, skærpede sikkerhedsregler for flyvninger til og fra USA (og England) i kraft.

Flyver du til eller fra USA, er det meget vigtigt, at du rejser med alt dit elektronik i håndbagagen, og at alt er fuldt opladet! Det gælder både mobiltelefoner, laptops, tablets, e-book readers, digital kamera, mobile musikafspillere og hvad der ellers måtte være. Særligt er de obs på enheder med litium batterier (og at disse enheder ikke ligger i den indtjekkede bagage!). Men alt elektronik er berørt af reglerne.

Stramningen kom, efter der gik rygter om, at terrorister havde udviklet en ny type bombe, der kunne skjules i mobile enheder og særligt dem med litium batterier. Det er ikke sikkert, at de tjekker, men du skal være forberedt på, at det kan ske!

Hvis du ikke kan tænde en elektronisk enhed, for at vise at den virker, og hvad indholdet er, risikerer du (i bedste fald), at enheden bliver konfiskeret, og (i værste fald) at du bliver nægtet adgang til flyet!

image

Dette gælder også nye enheder, som du netop har købt f.eks. i Duty Free. Så påtænker du at handle i lufthavnen, så vær sikker på, at der er tid (og mulighed) for at lade dit nye legetøj op før afrejse. Ligesom det også er vigtigt ikke at bruge alt strømmen på første del af din rejse, hvis du har en mellemlanding undervejs!

Derfor er det en rigtig god ide, at rejse med de forskellige opladere i din håndbagage – sammen med en international adapter selvfølgelig. Så har du mulighed for at lade op undervejs, hvilket også kan være meget handy, hvis man rejser langt med børn og deres iPads!

image

Men selvom flere og flere lufthavne – og endda nogle fly – råder over diverse opladningsmuligheder, så er der begrænsede ‘charging stations’ til rådighed, og du kan ikke regne med at kunne få strøm undervejs.

Det er altså en rigtig rigtig god ide, at lade alt dit elektroniske udstyr helt op hjemmefra.

It’s all about security!!
God rejse og husk også din ESTA ✈


P.S. Et lille privat tip herfra.
Husk også at have din PUK kode ved hånden. Det bliver du glad for, hvis du f.eks. slukker din mobiltelefon undervejs, og så indtaster en forkert sim kode tre gange i træk, så telefonen låser. Jeg taler overhovedet ikke af erfaring. Kom bare lige til at tænke på det…

#liarliarpantsonfire  ;-)

No Comments Yet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *