Colombia? Var alt udsolgt til Syrien….?

By 0

Om et par dage går turen til Colombia, og vi glæder os til det nye, spændende rejsemål som vi har hørt utrolig meget godt om. Det var dog ikke alle, der var lige imponerede over vores valg af destination, da jeg med glæde i stemmen annoncerede, at næste rejse går til Colombia…

Men en af mine gode veninder tog alligevel prisen for den tørreste kommentar: ‘Colombia, okay, var alt udsolgt til Syrien’?

Og jeg forstår hende egentlig godt, hvis man ikke lige – som vi – arbejder med oversøiske rejser til dagligt, så er Colombia herhjemme nok stadig mest kendt for FARC, kidnapninger, kokain og Pablo Escobar. Ikke umiddelbart de største salgsargumenter for et land, hvis man gerne vil tiltrække turister! Men i de senere år er store dele af Colombia blevet sikre at rejse i – og det er i dag en populær destination blandt backpackere.

”Colombia, okay, var alt udsolgt til Syrien”….

Hvad er det så, der drager ved Colombia?
Nu har vi jo ikke været der endnu, men det lyder som om, at der er rigtig meget at komme efter. Der er bl.a. kaffeplantager, byer med kolonitidscharme, smukke og frodige national parker, Amazonas regnskoven, rafting, trekking f.eks. til Lost City og hvide sandstrande. Colombia er det eneste land i Sydamerika, som har både stillehavskyst og caribisk kyst. Og så ligger Bogotá 2640 meter over havet, hvilket gør byen til verdens 3. højst beliggende hovedstad.

Da der er forholdsvis store afstande, og vi (desværre) ikke har flere måneder at gøre med, har vi netop booket nogle indenrigsfly (yes, vi er som altid i vanvittig god tid… ;-)). Når vi lander i Bogotá, flyver vi med det samme videre til Medellin, Colombias andenstørste by. Har du set Narcos på Netflix, så ved du, at Medellin i 80’erne og 90’erne blev regnet som én af de farligste byer i verden, og at Pablo Escobar gjorde byen til verdens kokainhovedstad. Dette har dog for længst ændret sig, og Medellin – eller ’City of eternal spring’, som den også kaldes – er den by i Colombia, der har gennemgået den største forvandling indenfor de seneste 25 år. I dag regnes Medellin som værende én af de sikreste byer i Colombia. Og vi tænker, at det må været et godt udgangspunkt for vores eventyr med de små globetrottere!

Efter Medellin bevæger vi os nordpå, hvor vi regner med at udforske områderne omkring Santa Marta, Tayrona National Park, Catagena og formegentlig Isla Baru. Vi booker ikke nogle oplevelser ind på forhånd, men ser hvad vi – og ikke mindst ungerne – føler for, når vi når frem. Det er den måde, vi foretrækker at rejse på.

Alle mand glæder sig meget til at komme på farten igen, og der er flittigt blevet talt ned – NU skal vi kun sove 2 gange mere, før vi skal ud og flyve langt igen, hvilket vækker glædesråb herhjemme! – ikke ligefrem sådan jeg selv (eller min gamle ryg) har det, ved udsigten til en lang tur i flyveren..! Men rigtig dejligt, at Pelle & Filippa ser frem til det med glæde. Det gør ligesom det hele lidt nemmere, særligt når der venter os 8 flyvninger forude de kommende 3 uger.

Colombia here we come!

Har du besøgt Colombia, så hører vi gerne alle dine tips og tricks :-)

 

 

 

 

10 Comments
 • OnTrip.dk
  april 3, 2017

  WoW hvor lyder det spændende?Jeg glæder mig til at følge jeres eventyr. Hav nu en rigtig god tur med masser af fede oplevelser.

  De bedste rejsehilsner

  /Annette

  • Forstadsnomade
   april 5, 2017

   Tusind tak Annette. Vi glæder os også rigtig meget.
   Ha en dejlig påske og rejse til Thailand, når I når dertil :-)
   Bedste hilsner Pernille

 • Lise Kryger
  april 4, 2017

  Ej det lyder forjættende! Glæder mig helt vildt til at læse om jeres oplevelser derfra! Rigtig god rejse :-)

  Dbh. Lise

  • Forstadsnomade
   april 5, 2017

   Ja Colombia lyder nemlig bare skønt og vi glæder os. Tusind tak Lise.
   Bedste hilsner Pernille

 • Bettina - DanishAdventurer
  april 4, 2017

  Jeg glæder mig så meget til at høre om landet og følge jeres tur.
  Hav en fed tur og hils familien :-)

  De bedste hilsner
  Bettina

  • Forstadsnomade
   april 5, 2017

   Mange tak Betina og rigtig meget i lige måde :-) Ha det fantastisk i Iran.
   Skal hilse herfra.
   Mange rejsehilsner
   Pernille

 • Marianne - Glimt av verden
  april 6, 2017

  Så spennende! God reise!

  • Forstadsnomade
   april 7, 2017

   Tusind tak Marianne :-)
   Bedste hilsner
   Pernille

 • Mette / Mette & Martin Rejser
  april 30, 2017

  Uighhhh, vi glæder os max til, at I begynder at fylde på bloggen med fortællinger fra jeres colombianske eventyr :-) Det lyder som et kæmpe eventyr! Kh Mette

  • Forstadsnomade
   maj 9, 2017

   Jeg skal gøre mit bedste Mette :-)
   Det var helt fantastisk derovre! Så nu skal jeg bare ha det hele skrevet ned – fik en lidt hård landing sådan en sen mandag aften og så Thomas 40 års den føste weekend og Filippas 5 års den efterfølgende. Hvad har da også planlagt det så tight ;-)
   Kh Pernille

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *