Som det ser ud lige nu, er der absolut ingen udsigt til nye stempler i “det rødbedefarvede”. Ihvertfald ikke lige med det første….
Men det skal nu ikke forhindre os i, at tage ud på eventyr! I foråret 2017 fik vi alle et ø-pas af min søster, da vi skulle på weekend på Fanø.
At jeg sjældent skriver om oplevelser i Danmark, betyder ikke, at vi ikke jævnligt tager ud og nyder den natur og de oplevelser, som vores “baghave” byder på. Det gør vi løbende over året på dags- eller weekendture, hvilket du helt sikkert allerede er klar over, hvis du også følger os på Instagram og Facebook.
Men på bloggen har det mest været de fjerne destinationer, jeg har delt inspiration fra. Det er dér, vi normalt tilbringer de fleste ferier. Og på rejserne står oplevelserne i kø, og der er ofte bedre tid til refleksion og skriblerier.
Som det ser ud lige nu, er der dog ingen udsigt til stempler i det rødbedefarvede pas. Eller jo – det er der så faktisk alligevel!
Okay, det er ikke et rigtigt pas. Men det smager da lidt af eventyr, og det er godt nok for os rejsenørder med udlængsel, for nu ;-)
Og eftersom rigtig mange nok kommer til at tilbringe sommeren i Danmark i år, vil vi da lige give tippet videre. Der kunne jo sidder et par stykker derude, som ikke har hørt om Ø-passet.
Hvad er Ø-passet?
Ø-passet er (selvfølgelig) ikke et pas – men en miniguide til en del af det danske ørige. Og hæftet er fyldt med inspiration og fakta om 37 danske øer, som du kan nå med færge (Danmark består af mere end 400 øer).
Ø-passet ligner til forveksling et pas, og i passet kan du samle stempler i form af fine “ø-mærker” og på den måde holde styr på, hvilke øer du har besøgt.
Hver af de 37 øer har en dobbeltside i ø-passet, med et lille kort over hver enkelt ø og lidt info om overnatning, oplevelser og færger. Derudover er der en QR kode, som sender dig til øens egen hjemmeside – og en lille hvid cirkel, hvor der er plads til dit stempel.
Stemplet er reelt en lille metalplade med et omrids af netop den ø. Pladen finder du på havnen, havnekontoret eller færgen. Og passet “stemples” ved at man lægger siden fra ø-passet henover silhuetten på pladen, og gnider over den med en særlig pen – på den måde får man sit ø-mærke i Ø-passet..
Nyt stempel i passet
Ø-passet er en genial opfindelse og en af grundene til, at vores børn synes det er ret fedt, at udforske de danske øer sammen med os!
Vi havde allerede været på flere af øerne, før vi fik vores ø-pas, men det manglende stempel er blot en motivation til at komme igen. Og nu har vi så også fået øjnene op for nye, mindre øer, som vi aldrig havde hørt om tidligere. Med de danske afstande er mange øer opnåelige på en dagstur – flere steder kan man endda ø-hoppe og få flere stempler på en weekend. Men brug gerne længere tid!
Som det også gør sig gældende ude i verden, så er målet med turene SELVFØLGELIG ikke bare et stempel – men at opleve naturen og livet i de små, hyggelige ø-samfund – med alle de sjove, skæve og kreative detaljer og tiltag, som øerne ofte byder på!
Men derfor kan der jo godt gå lidt sport i at samle stempler. Og særligt kan det være en motivationsfaktor for børn (og voksne!) til at komme afsted på tur – og en måde at gøre ø-ferien endnu sjovere.
Hvordan får jeg fingrene i det fine ø-pas?
Faktisk er hæftet ganske gratis!
Det udgives i samarbejde mellem VisitDanmark, Danske Småøer og færgerne og du kan få det udleveret gratis på udvalgte turistinformationer – eller du kan få det tilsendt for 35 kr. (dækker porto og forsendelse) her.
Har DU ø-planer?
Og så er det egentlig bare med at komme ud, og opleve nogle af de små, danske ø-perler!
Vi glæder os ihvertfald til flere stempler i vores flotte ø-pas. Vi har pt. planer om en tur til Fur i næste uge – den har Pelle og Filippa besøgt et par gange med familien, men vi har den stadig til gode – og Anholt er også i kalenderen til sommer.
Har DU ø-planer i år?
Leave a Reply