Miami – forced to feel local!

By 0

Okay indrømmet, jeg blev grebet af stemningen!  Indlægget er måske nok en lille smule langt – men læn dig tilbage – der er masser af MIAMI TIPS at komme efter.

Selvom vi i 2012 tilbragte knap 6 uger i Miami, og det på lørdag er 4. gang på ligeså mange år, at vi lander i byen, så bilder vi os på ingen måde ind, at vi kender hver en kringelkrog af millionbyen. Men så snart vi kører ud fra lufthavnen (MIA <3) og begiver os ud i det trafikale virvar af sekssporede motorveje, mens de grønne skilte med de velkendte gadenavne begynder at dukke op, så føler vi på en underlig måde, at vi er kommet hjem. Faktisk føler vi os efterhånden så meget hjemme, at vi ikke har brug for GPS længere – okay okay, vi kører også forkert af og til, men lidt lokal har man da lov at være ik ;-)

image

Sådan var det ikke første gang vi landede i Miami i april 2012. Der ankom vi til en, for os, helt fremmet destination, som vi kun kendte fra 80’ernes svundne (pastelfarvede) tider med Crocket og Tubbs i Miami Vice. Der stod godt nok ”Sunshine State” på alle nummerpladerne, præcis som man ser det på film, men det øsregnede, og vi havde faktisk ikke sådan rigtig fået sat os ind i, hvad man egentlig skulle se i byen.

Og sådan var det bestemt heller ikke den søndag i maj 2012, kun seks dage senere, hvor vi, knap to døgn efter Filippas pludselige fødsel (læs indlægget her) på Key West, ankom til Miami og kun havde én ting i hovedet – at komme frem til vores datter! GPS’en var slået til, da vi kørte fra motorvejen ind gennem et ukendt villakvarter og ankom til Miami Childrens Hospital.

Vi havde ingen idé om, hvor vi befandt os i forhold til South Beach, som mere eller mindre var hvad vi kendte til i Miami. Vi vidste kun, at dette formegentlig ville blive vores hjem de næste par måneder. Og som vi havde det lige i det øjeblik, kunne de ligeså godt ha smidt os ned på en fremmet planet. Så lidt hjemme følte vi os faktisk!!!

Man kan vist godt sige, at når det kommer til Miami, så er vi i vores lille familie gået fra “forced to feel local” til “wanna be local”…!

De første par nætter sov vi på et værelse, som hospitalet stillede til rådighed (10 min. gang derfra), indtil vi havde fundet et sted at bo. Og de første par dage kørte vi således området tynd (i de få pauser hvor vi ikke sad hos Filippa), 100% afhængige af GPS’en og udstyret med en liste over hoteller, der lå indenfor kortest mulig radius fra hospitalet. Her fandt vi ud af, at vi var havnet i det sydvestlige Miami, at vi kun var godt 5 km fra lufthavnen, og at området ’lige på den anden side af den store vej’ var et af de mest mondæne i Miami.

Efterhånden som vi var installeret i vores nye hjem, granatchokket havde lagt sig bare en lille smule, og Filippa var stabil, begyndte vi så småt at udforske byen et par timer her og der.

Der er masser af ting at foretage sig i Miami, og vi har på ingen måde opfundet den dybe tallerken, men deler gerne nogle af vores favoritter her:

CORAL GABLES
Det hotel der lå tættest på, i gåafstand til hospitalet, var det 5 stjernede Biltmore Hotel. The Biltmore ligger i Coral Gables området, som skulle vise sig at være et at Miamis mest mondæne områder. Selvom forsikringspengene faktisk rakte til at indlogere os her, så foretrak vi det mere beskedne Hampton Inn, hvor vi følte, at vi kunne slappe mere af (og rygsækkens indhold passede bedre til klientellet).

Vi har således tilbragt en del tid i Coral Gables, som er en af Miamis mest velhavende bydele med eksklusive butikker og restauranter. Det kan anbefales at køre en tur rundt i området (nærmest i en ”trekant”) mellem Coral Way, The Biltmore og Miracle Mile. Her finder du mange bygninger i klassisk middelhavsstil, der er nogle flotte gamle byporte, lækre grønne områder og smukke alléer af gamle ege- og banyantræer (Coral Way & Almeria Av.). Ser man bort fra Miracle Mile, er her ikke specielt mange turister. Bydelen breder sig over 34 kvadratkilometer, og du kan cruise mellem masser af flotte millionvillaer langs stilfærdige villaveje, omkranset af store smukke træer.

  • Miracle Mile – Hvis man kan tale om, at Coral Gables har en hovedgade, så må det være Miracle Mile. Gaden strækker sig over fire blokke, og langs den brede boulevard ligger der en stribe af mondæne butikker og restauranter. Miracle Mile må være Miami’s svar på L.A’s Rodeo Drive (ligesom Lincoln Road er det i South Beach).
  • Coral Gable Trollys – tag en tur i området med de charmerende busser, der mest af alt minder om en gammel sporvogn (tror stadig det er gratis!)
  • The Biltmore Hotel – er en seværdighed i sig selv! Den smukke 20’er bygning står (igen) i dag som et af de flotteste, klassiske og historiske hoteller i hele Florida. Der er en imponerende forhal, en fantastisk gårdhave, en 18 hullers golfbane og efter sigende en af de største pools i hele Florida!
  • The Venetian Pool – bor du på et hotel uden pool, så har du alligevel muligheden her. Hvis tanken om en offentlig pool bringer minder om de gode gamle friluftsbade, så har du ikke besøgt Venetian Pools i Coral Gables! En oase der med en grøn have, små vandfald og stenbroer – alt sammen i klassisk middelhavsstil og hugget ud af koralsten – gør The Venetian Pool til noget helt specielt (børn over 3 år velkommne).

WEST MIAMI
Hver dag på vores vej fra hotellet til hospitalet kørte vi ad SW 57th Ave/S Red Road. En tur på ca. 5 km som kan gøres på 10-15 minutter – eller 30-40 minutter – afhængig af trafikken. Når det var rush hour, begyndte vi så småt at skyde genvej ind igennem West Miami. Så snart du krydser SW8th eller 9th, kan du til hver en tid dreje ind til højre, og du befinder dig i West Miami. Her, lige væk fra hovedvejen, finder du et typisk amerikansk (”forstads”) villakvarter. Så vil du opleve de helt almindelige huse, hvor amerikanske flag på bedste patriotiske vis pryder forhaven, karakteristiske US postkasser, grønne områder med legepladser, daginstitutioner, smukke rødblomstrende træer (i sæsonen) og de klassiske udendørs møntvaskerier – så er West Miami stedet at køre en lille tur!

BLUE LAGOON BY THE AIRPORT
Hotellet Hampton Inn & Suites Blue Lagoon blev vores hjem, i den tid vi var strandet i Miami. Området har som sådan ikke meget at byde på, og hotellet er primært attraktiv for forretningsfolk og krydstogtsgæster pga. sin beliggenhed tæt på lufthavnen. Men vi fandt os godt tilrette der. Vi gik i den lokale Publix og handlede sammen med ”de andre lokale”, Thomas løb ture i området, og vi fandt også en lille oase oppe ad vejen (NW7th street) i form af Antonio Maceo Park. Parken ligger lige ned til Blue Lagoon og er et paradis for en 3 årig dreng (og børn i det hele taget). Og et perfekt lille åndehul for hans forældre. Der er en stor legeplads, ænder (og af og til ællinger), fiskere og en lille bådbro/bådrampe hvorfra private kan sætte jetski og speedbåde i søen. Lagunen er dog erklæret ”Manatee zone”, så der må ikke sejles ret hurtigt. Tilgengæld skulle der være mulighed for at spotte søkøerne – det har vi dog endnu ikke oplevet – men spændingen lever ;-) Da søen ligger lige ved siden af lufthavnen, kan det være et fint sted at ”lufte ungerne” inden en længere rejse ;-)

MIAMI (SOUTH) BEACH
Du kan ikke sige Miami uden også at sige South Beach! Miami Beach er en af de mest eksklusive og hippe lokaliteter i hele USA. Det er Floridas svar på Santa Monica Beach i L.A. med luksushoteller, barer, restauranter og natklubber side om side og med Atlanterhavet som nærmeste nabo.

  • Gå en tur på strandpromenaden langs Ocean Drive! Her finder du de iøjnefaldende, pastelfarvede art deco bygninger på den ene side og de svedige, muskuløse overkroppe på muscle beach og de mange beachvolleybaner på den anden. Cykler, rulleskøjteløbere, segways, skateboardere, løbere og fodgængere snor sig mellem hinanden på selve promenaden. Og er man heldig at ha en åben bil for et par dage, så er det jo næsten obligatorisk at cruise en tur ned af Ocean Drive – ungerne elsker det næsten ligeså meget som deres far ;-)
  • Tænker vi lidt i børnehøjde, er der en stor legeplads et stykke oppe ad promenaden (nordlig retning fra Colony Hotel), og på selve stranden er der flere steder med både skovle og spande til fri afbenyttelse. Så det kan sagtens lade sig gøre at få en god oplevelse med børnene også. Vil du bade er South Beach, efter vores mening, ikke det bedste valg med børn. Der foretrækker vi klart Key Biscayne.
  • Sæt dig på en restaurant eller bar og sug stemningen på Ocean Drive til dig. En frokost lidt i børnehøjde kan med fordel indtages på Johnny Rockets, en klassisk diner med de karakteristiske røde lædersæder. Snup en af de kæmpe ”fish bowl” lignende cocktails på The Clevelander, hvor der både er DJ og pool til at peppe stemningen op. Der er masser af udendørs borde, så børn er ingen hindring!
  • Vil du shoppe er der masser af butikker på gaderne lige bagved Ocean drive, og ellers er gågaden The Lincoln Road Mall (lige bagved South Beach) stedet!

KEY BISCAYNE
Skal du bade med børnene – eller bare ønsker at kommer lidt væk fra menneskemængden på Miami Beach – så er Key Biscayne et rigtig godt bud. Det er en forholdsvis stille ø syd for downtown, og det er ofte her, de lokale tager til stranden for at slippe lidt væk fra turisterne på bl.a. South Beach. Vandet her er meget roligere, ligesom man skal gå længere ud, før det bliver dybt. Så et super sted at bade – også for de helt små. På vej til Key Biscayne kører du over broen til Virginia Key, hvorfra der er en rigtig god udsigt over downtown Miami, videre forbi Miami Seaquarium lige indtil du når Key Biscayne.

DOWNTOWN, BAYFRONT PARK & BAYSIDE MARKETPLACE
Et dejligt udflugtsmål med børn er Bayfront Park og Bayside Marketplace, der ligger side om side i downtown Miami. Du kan gå en lang tur i parken og langs havnefronten. Her er ofte masser af liv med alt fra gademusikanter til udendørs yoga undervisning. Der er også en stor legeplads til de mindste. Parken råder over et amfiteater, og her er tit forskellige events og koncerter, bl.a. finder den kæmpe store elektroniske musik festival, Ultra Music Festival, sted her hvert år i marts.

Bayside Marketplace er bygget op omkring en lille marina, og området tilbyder alt hvad hjertet begærer af butikker, boder, barer og restauranter – bl.a. en kæmpe stor Hard Rock Café. Der er også nogle få forlystelser for de små i form af en karrusel, et lille tog og en stor Disney Store.

  • River & Habour Cruise – Fra Bayside er der masser af muligheder for at tage på sejlture. Turen kan foregå i alt fra speedbåd til træskib, alt efter hvad du er til. Pelle valgte vores båd, så vi var naturligvis med Piratskibet! En tur der klart kan anbefales, når du fra vandsiden oplever Miami skyline, Dodge Island hvor de gigantiske krydstogtsskibe lægger til, Fisher Island – de stenriges legeplads med det mest eksklusive postnummer i hele USA og Star-, Palm- og Hibiscus Island med de enorme villaer i mange-million-dollars-klassen.
  • Metromover – Med Metromover får du en mulighed for at se Downtown Miami lidt fra oven. Og det endda ganske gratis! Monorail toget stopper ved flere lokationer i Downtown. Den kører et 1,9 miles langt loop bl.a. også med afstikkere til Brickell og finansdistriktet. Vi har stadig en tur med metromover til gode, men det bliver måske denne gang!

Som sagt så endte det som et laaaangt indlæg. Og jeg kunne sagtens blive ved….! For der er jo også Little Havana, Flagler, Brickell, Coconut Grove, Dolphine Mall (outlet), American football (Dolphins og Marlins), Basketball (Heat), Zoo Miami og Jungle Island. Ligesom strandområderne nord for Miami Beach ikke skal glemmes – Hollywood er f.eks. ret cool og Fort Lauderdale også en rigtig god familiedestination. Vil du ud og køre lidt efter oplevelserne, så er Everglades National Park naturligvis et must. Og the Keys er bestemt også et besøg værd!

Ja I know I know. Bla bla bla……en held del nævnt – en masse andet glemt?! Eller måske bare gemt til en anden god gang!

På lørdag lander vi igen i Miami – og udover genbesøg ved nogle af ovenstående favoritter – måske krydret med lidt nyt – så står den for vores vedkommende også på besøg på Miami Childrens Hospital og privat BBQ hos en meget sød sygeplejerske.

Man kan vist godt sige, at når det kommer til Miami, så er vi i vores lille familie gået fra “forced to feel local” til “wanna be local”…!
Og t-shirten lyver ikke.

I ❤ Miami

image

0 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *